Erişim hızınızın düşmesi bilgisayarınızdaki virüslerden kaynaklanıyor olabilir. Bu nedenle önce bilgisayarınızda virüs olmadığından emin olmalısınız. Bilgisayarınızda virüs olmadığından eminseniz, bilgisayarınızın DNS ve IP Ayarlarını kontrol ederek, DNS ve IP ayarlarınızın “Otomatik Olarak Al” şeklinde işaretli olduğundan emin olmalısınız.
DNS ve IP Ayarlarınızı Kontrol Edin (Windows 7, 8.1, 10)
“Başlat” çubuğunda yer alan ağ simgesi sağ tıklayıp Ağ ve Paylaşım Merkezini açın.
“Yerel Ağ Bağlantısı” linkine tıklayın.
Karşınıza çıkan pencerede “Özellikler” düğmesine tıklayın.
Açılan pencerede “İnternet Protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4)”u seçip “Özellikler” düğmesine tıklayın.
“Özellikler” penceresinde DNS ve IP Ayarlarını görmektesiniz. Her iki değerin de “Otomatik Olarak Al” olarak seçilmiş olması gerekir. DNS ve IP Ayarları zaten “Otomatik Olarak Al” şeklinde seçilmişse değişiklik yapmanıza gerek yoktur. “Tamam” düğmesine tıklayın. “Açık Pencereleri Kapat” düğmesine tıklayarak kapatın. Çarpı işaretine tıklayarak “Ağ ve Paylaşım Merkezi” penceresini kapatın. Windows 7, 8.1 ve 10 işletim sistemi için DNS ve IP Ayarlarının nasıl yapılacağını öğrendiniz.
Eğer Sorun Hala Devam Ediyorsa ;
IP Adresiyle Bağlantı Kurun
Hızınızdaki yavaşlık hala devam ediyorsa bu kez IP adresi kullanarak bir web adresine erişmeyi deneyin. Tarayıcınıza Google’in IP adresi olan 216.58.214.195 numaralarını yazıp “Enter” tuşuna basın. Web sitesine erişim hızınıza göre işlemler devam edecek.
IP nizin değişmesini istiyorsanız modeminizi kapatıp 10 saniye sonrasında yeniden aktif hale getirmeniz yeterli olacaktır.
Bir yanıt yazın